Märkning av krogar som sköter hygienen

Kom just tillbaka från restaurang Pacos där jag pratade hygienarbete med Jonny Larsson. I början av september fick Pacos hatbrev efter att – av rykten och missförstånd – ha blivit felaktigt utpekade för att inte sköta hygienkontrollen. Pacos ägare reagerade och NA skrev om detta (just den artikeln finns inte på nätet, men en uppföljning finns där). Då menade Jonny och Reza på Pacos att det behövs någon sorts märkning av krogar som sköter sig – Pacos har nämligen jobbad målmedvetet med detta i många år. När vi nu träffades var Jonny och jag överens om att jobba vidare med detta – jag har ju tidigare engagerat mig i frågan genom att fråga Thomas Dahlberg, ordförande i Miljönämnden, om detta (här finns mer information och fler länkar). Även om miljökontoret är tveksamma till att införa en frivillig märkning finns det ju inget som hindrar att vi fixar en sådan märkning själva, resonerade vi! Så om detta återkommer jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *